home pret media stiri cazuri lege
 

BANCHERUL INFRACTOR

Desi este criza, iar oamenii se inghesuie sa se angajeze in momentul in care un loc este scos la concurs, nimeni nu se deranjaza sa verifice persoanele care isi depun CV-uri. Aceasta atitudine poate fi uneori fatala.

O banca din Romania avea de la o vreme probleme deosebite intr-o filiala, dar nu reusea sa le dea de cap. Lipseau bani din conturile clientilor, iar banca acoperea repede aceste "gauri" dar nu reusea sa depisteze cum aparusera ele. Analizasera o multime de specialisti problema, dar nimeni nu reusea sa vada care ar fi solutia. Tranzactiile erau in regula, banii circulasera aparent asa cum trebuiau sa circule, dar ajunsesera in niste conturi fantoma.

Pana la urma, bancherii au decis sa solicite ajutorul CAF pentru a vedea daca niste profesionisti nu le pot dezlega misterul.

Cativa dintre analistii nostri au studiat procedurile bancii si felul in care acestea fusesera aplicate. Nu vom da detalii despre acestea pentru a nu creea pericole de securitate altor banci, dar in concluzie nu am descoperit nicio problema in aplicarea procedurilor.

De asemenea, nu se putea identifica niciun vinovat din cadrul bancii, dar era greu de crezut ca niste escroci puteau actiona astfel. In afara de asta, banii continuau sa se scurga din tezaur ca dintr-o sita sparta, chiar in timpul anchetei. Era evident ca cineva, in ciuda problemelor facea conturi false, in numele unor persoane inexistente, apoi transfera acolo bani reali din conturile unor persoane care existau.

Am decis sa trecem la verificarea personalului si dupa ce am trecut prin sita toti angajatii am descoperit o bresa de securitate. Unul dintre angajati de la operatiuni avea un trecut care nu-l recomanda nici macar pentru pozitia de portar la o banca. Am putea spune ca lui ar trebui sa i-se interzica inclusiv circulatia pe un trotuar pe care se afla usa unei banci.

Baiatul despre care vorbim isi petrecuse tineretea intr-o scoala de corectie apoi, dupa "absolvire" intrase imediat la un penitenciar adevarat pentru inselatorie. Statuse o jumatate de an "inauntru" apoi un an "afara" pentru a se reintoarce la puscarie din nou. A doua oara a fost pentru fals, iar sarabanda condamnarilor s-a repetat pana la varsta de 27 de ani. In total 15 ani de condamnari din care tanarul a executat vreo 7.

In acest timp, suspectul se cizelase, iar baiatul crescut in scoala de corectie devenise un escroc desavarsit care reusise sa se infiltreze intr-o banca. L-am urmarit atent o saptamana, am strans probe destul de greu, dar ele ne-au ajutat sa-i smulgem o marturisire completa, filamta si inregistrata.

Se deghiza si se ducea la alte filiale pentru a face conturi folosind buletine false pe care le cumpara cu 300 de euro bucata de la vechi camarazi din puscarie. In acelasi timp, instalase in reteaua de internet a bancii un program cumparat de la un prieten care se ocupa de escrocherii pe internet. Programul il ajutase sa aiba parolele tuturor colegilor sai din filiala. Folosindu-se de acestea, el facea operatiuni fictive intre clientii reali si cei imaginari. Astfel, nimeni nu stia cine facuse tranzactiile si cum se scurgeau banii. Oricum, in momentul in care lipsa era descoperita trecusera deja cateva luni de cand escrocul operase tranzactia si nimeni nu isi mai amintea de aceasta.

Loading
 
 
 
Contact detectivi
office@serviciidetectivi.ro
detectivi@ancheteprivate.ro
detectivi@serviciidetectivi.ro
contact@serviciidetectivi.ro
jobs@serviciidetectivi.ro
Telefon: 0728.112.401;
Fax: 031.817.90.78

S.C. COMPANIA DE ANCHETE SI FILAJ S.R.L.

 
Solutii informative
Detectivii Companiei de Anchete si Filaj evalueaza inainte de semnarea contractului sansele ca un anume produs sa fie util pentru un anume client si sfatuiesc respectivul client pentru a alege ceea ce este util in situatia sa. Detectivii care evalueaza cazul ofera si solutiile cu cele mai mari sanse de reusita. Refuzam sa facturam un client in cazul in care detectivii nostri spun ca sansele lui de reusita sunt nule.Nu dorim doar sa va luam banii, vrem sa va ajutam sa va dezvoltati afacerea. Detectivii nostri va stau la dispozitie impreuna cu toti expertii si analistii care lucreaza pentru noi. Suntem mai mult decat un furnizor de detectivi. Suntem un furnizor de solutii, detectivii fiind doar o rotita a unui intreg angrenaj.