home pret media stiri cazuri lege
 

ESCROCHERIE FABULOASA IN FRANTA

Nici bancila frantuzesti nu apeleaza prea des la detectivi pentru a-si proteja clientii. Un grup de 60 de escroci au furat peste 100 de milioane de euro de la mai multe institutii financiare.

Cei care au pus bazele acestei escrocherii au profitat de o bresa in sistemul bancar de achizitii in leasing. Dupa ce cereau, prin intermediul unor firme fantoma, credite pentru achizitii supraevaluate, escrocii pretindeau bancilor alti banii pentru a dezvolta afacerile, garantând unii pentru altii.

Banii erau apoi transferati rapid in strainatate. Apoi firmele dispareau. Escrocheria a fost descoperita in 2007, dar abia acum a putut fi dovedita. Printre inculpati se afla si un cunoscut specialist in drept comercial, autor de carti, care ii consilia pe cei din vârful piramidei de escroci.

Desi angajatii firmelor de leasing fac unele verificari sumare si cunosc anumite tipuri de tranzactii, ei nu au posibilitatea sa realizeze investigatii complexe si nici nu au experienta unor echipe de detectivi profesionisti. Gresala bancilor sau a firmelor de leasing de a se baza pe functionari la prevenirea fraudelor a fost dese ori platita foarte scump.

Cele mai frecvente fraude au loc in urma unor falsificari de acte. Acestea vizeaza acapararea unor bani din conturile unor alte persoane. De asemenea, falsul de identitate este util infractorilor si in momentul in care doresc sa transfere sume importante de bani repede, pentru ca apoi sa se piarda urma, dupa principiul romanesc "prinde orbul, scoate-i ochiul".

Acest tip de infractiuni sunt lesne de observat de specialisti, dar sunt aproape insesizabile de un finantist. Este utila pregatirea corespunzatoare a angajatolor din sistemul bancar, dar limitele lor sunt normale si umane, ei fiind specializati in finante, nu in investigatii.

Daca in cazul preventiei, costurile sunt extrem de mici, bancile putand sa se puna la adapost pentru sume insignifiante, cand lucrurile se complica costurile explodeaza.

Un detectiv cheltuieste destul de putin pentru o verificare de rutina. Cu toate acestea, el solicita fonduri consistente atunci cand trebuie sa descopere un infractor bogat care se ascunde. Totodata, daca trebuie sa identifice si locul in care se ascund banii, bancile pot fi deja foarte triste si regreta ca au economisit o suma mica dar au pierdut una uriasa.

Este recomandabil, pentru institutiile financiar bancare sa investeasca initial in prevenire. Ele trebuie sa isi educe angajatii, iar treburile complicate sa le lase pe mana specialistilor. Atentie!!! Nu orice militian este specialist. Este preferabil sa se externalizeze acest tip de servicii pentru a beneficia de munca unei intregi echipe.

Loading
 
 
 
Contact detectivi
office@serviciidetectivi.ro
detectivi@ancheteprivate.ro
detectivi@serviciidetectivi.ro
contact@serviciidetectivi.ro
jobs@serviciidetectivi.ro
Telefon: 0728.112.401;
Fax: 031.817.90.78

S.C. COMPANIA DE ANCHETE SI FILAJ S.R.L.

 
Solutii informative
Detectivii Companiei de Anchete si Filaj evalueaza inainte de semnarea contractului sansele ca un anume produs sa fie util pentru un anume client si sfatuiesc respectivul client pentru a alege ceea ce este util in situatia sa. Detectivii care evalueaza cazul ofera si solutiile cu cele mai mari sanse de reusita. Refuzam sa facturam un client in cazul in care detectivii nostri spun ca sansele lui de reusita sunt nule.Nu dorim doar sa va luam banii, vrem sa va ajutam sa va dezvoltati afacerea. Detectivii nostri va stau la dispozitie impreuna cu toti expertii si analistii care lucreaza pentru noi. Suntem mai mult decat un furnizor de detectivi. Suntem un furnizor de solutii, detectivii fiind doar o rotita a unui intreg angrenaj.