<
 
home pret media stiri cazuri lege
 

ZECI DE VICTIME SI-AU PIERDUT BANII

Zeci de persoane au fost inselate de un grup de agenti imobiliari care le promiteau apartamente noi, la preturi de ANL. Patru persoane, dintre care doi agenti imobiliari, au fost re tinu te ieri dupa ce au inselat, cu oferte false de apartamente ieftine, zeci de familii din Capitala.

Astfel, peste 20 de bucuresteni au fost pacaliti de escrocii care, sub paravanul unei firme imobiliare si folosindu-se de legitimatii false de la SRI sau de la primarii, le promiteau oamenilor locuinte in ansambluri rezidentiale noi, prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). "Agentii" le spuneau victimelor ca apartamentele costa numai 60.000 de euro, restul de plata fiind suportat de institutiile publice.

"Le dadeau oamenilor niste formulare pe care le obtineau de la oficiile postale, si pe care le inregistrau in fals, dandu-le numere fictive de inregistrare. Apoi solicitau un avans cuprins intre 5.000-8.000 de euro", au declarat surse din randul anchetatorilor. in unele cazuri, doi dintre infractori participau "intamplator" la negocieri, cu legitimatii false de la primarie sau de la alte institutii. Pana acum, au fost inregistrate 29 de plangeri, iar prejudiciul total se ridica la 150.000 de euro. Trei dintre escroci au fost retinuti pentru 24 de ore de procurori, urmand sa fie prezentati judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva. Actionarul principal al firmei imobiliare, Mioara Stan - care, potrivit declaratiilor unora dintre victime, folosea numele Alina Vidra - a fost dat in urmarire generala.

Victimele povestesc ca escrocheria s-a bazat "pe incredere". Prin cunostinte, rude, prieteni, erau indrumate catre firma imobiliara Aly Alcor SRL, unde li se dadea la semnat antecontractul de vanzare -cumparare fals. Tot aici depuneau si avansul. Erau apoi invitate sa se duca singure sa vada apartamentele, cu sugestia de a pastra secretul "pontului". "Am avut incredere, am primit informatia printr-un coleg. Nu am mai intrebat la ansamblul rezidential daca exista sau nu vreo intelegere cu statul pentru apartamente ieftine", spune Ion Tudorache, unul dintre cei "tepuiti".

Sfatul colegului l-a costat scump. Desi "oferta" nu suna rau deloc: 5.000 de euro avans, rate de cate 370 euro/luna timp de 30 de ani. "La agentie am vorbit cu o femeie, Eugenia Constantin. Parea legal tot, am semnat, am dat avansul de 5.000 de euro, alti 500 pentru taxe notariale, pe langa 2.000 de euro pe care i-am dat direct colegului meu inainte, intr-un plic. O parte din bani i-am imprumutat de la banca, o parte i-am avut de la nunta. Cand ne-am dat seama ca e teapa, m-am dus la colegul meu si i-am cerut banii inapoi, mi i-a dat, dar pe cei 5.000 de euro nu cred ca-i mai vad vreodata", povesteste Ion Tudorache.

Persoanele fizice pot sa beneficieze foarte simplu de pe urma detectivilor. Oricine poate solicita o verificare de identitate sau un dosar informativ si si pune astfel la adapost economiile personale. Detectivii actioneaza cu operativitate si va scutesc de neplaceri de acest tip.

Loading
 
 
 
Contact detectivi
office@serviciidetectivi.ro
detectivi@ancheteprivate.ro
detectivi@serviciidetectivi.ro
contact@serviciidetectivi.ro
jobs@serviciidetectivi.ro
Telefon: 0728.112.401;
Fax: 031.817.90.78

S.C. COMPANIA DE ANCHETE SI FILAJ S.R.L.

 
Solutii informative
Detectivii Companiei de Anchete si Filaj evalueaza inainte de semnarea contractului sansele ca un anume produs sa fie util pentru un anume client si sfatuiesc respectivul client pentru a alege ceea ce este util in situatia sa. Detectivii care evalueaza cazul ofera si solutiile cu cele mai mari sanse de reusita. Refuzam sa facturam un client in cazul in care detectivii nostri spun ca sansele lui de reusita sunt nule.Nu dorim doar sa va luam banii, vrem sa va ajutam sa va dezvoltati afacerea. Detectivii nostri va stau la dispozitie impreuna cu toti expertii si analistii care lucreaza pentru noi. Suntem mai mult decat un furnizor de detectivi. Suntem un furnizor de solutii, detectivii fiind doar o rotita a unui intreg angrenaj.